Bestel een eenvoudig uw vignet voor Zwitserland online. Het tolvignet voor Zwitserland is nodig om gebruik te kunnen maken van de diverse autosnelwegen. Zonder geldig tolvignet mag u met de auto/motor hier geen gebruik van maken. Je kan door Zwitserland rijden zonder een tolvignet aan te schaffen, alleen dan moet je je route zo plannen dat je geen gebruik maakt van de snelwegen. Dit is best wel puzzelen, maar het is mogelijk. De kosten van een vignet Zwitserland liggen op 45,99 per stuk. Let op!! In Zwitserland heeft u voor een aanhangwagen/caravan ook een vignet nodig! Hierdoor moet je 2 vignets aanschaffen als je met een aanhangwagen of een caravan op vakantie gaat. De tolvignets zijn gelukkig wel een heel jaar geldig, maar toch bent u al zo’n 90,- kwijt om gebruik te mogen maken van de snelwegen in Zwitserland.

Autobahnvignet Zwitserland verplicht

Het Autobahnvignet is verplicht zodat je gebruik wilt maken van de Zwitserse snelwegen. Dit geld voor alle voertuigen met een maximum gewicht van 3500kg. Hierbij worden aanhangwagens en caravans als los object in meegenomen, wat in de praktijk betekend dat u dan 2 vignets moet aanschaffen. Bestuurd u een voertuig welke zwaarder is dan 3500kg? Dan moet u hiervoor een apart vignet aanschaffen. Deze kunt u verkrijgen bij een van de bemande douanekantoren aan de grens. Het vignet Zwitserland kopen kunt u eenvoudig online doen. U besteld uw vignet Zwitserland namelijk via bovenstaand formulier bij ons en kunt met iDeal betalen. Met een paar werkdagen heeft u uw Zwitserse vignet in huis.

Het vignet is nog een klassieke sticker en moet op de voorruit geplakt worden. Bij de motor en aanhangwagen dient de sticker duidelijk op een niet verwisselbare en toegankelijke plaats bevestigd worden. Dit mag niet met plakband bevestigd worden. Een vignet word ook maar 1x per jaar per kenteken verstrekt. Heeft u bijv. een ster in de voorruit en dient deze vervangen te worden dan moet u opnieuw een vignet aanvragen met daarbij de bewijslast dat uw voorruit defect is geraakt. Anders moet u de volledige kosten van een vignet opnieuw maken. Verder dient u uw verlopen/oude vignet ook altijd te verwijderen van uw voertuig zodat alleen de geldige zichtbaar is.

Geldigheid vignet

Het vignet is een kalenderjaar geldig. In de praktijk is deze 14 maanden geldig aangezien de startdatum in december ligt en de verloopdatum in januari. Dit om te voorkomen dat degene die in het begin van het nieuwe jaar zonder vignet zitten. Het Zwitserland vignet is zoals gezegd verplicht voor de meeste wegen. Zonder vignet riskeert u boetes welke de kosten van een vignet met gemak overstijgen. Bij deze nog een paar weetjes voor de geldigheid van het vignet:

  • Het vignet moet een geldige datum hebben! Voor 2023 heeft u dus weer een nieuw vignet nodig.
  • Het vignet moet duidelijk leesbaar achter de voorruit geplakt zitten.
  • Het vignet mag niet met alleen maar plakband op de ruit geplakt zitten.
  • Bij een defecte voorruit heb je recht op een nieuw vignet. Uiteraard dienen hiervoor wel bewijzen meegestuurd te worden voor een kostenloze vervanging.
  • De boete bij een niet geldig vignet is rond de 200,-

Vignet Zwitserland kopen

U kunt het vignet Zwitserland eenvoudig via ons bestellen. U kunt d.m.v. bovenstaand formulier eenvoudig in het Nederlands uw aanvraag invullen voor het Zwitserse vignet. Na betaling met iDeal nemen we uw aanvraag in behandeling zodat u hier verder geen omkijken meer naar heeft. In het kort is het stappenplan voor een vignet Zwitserland via ons het volgende:

  1. U vult de gegevens in bovenstaand formulier compleet in
  2. Na betaling via iDeal nemen we uw aanvraag in behandeling en zetten deze door naar de Zwitserse instantie
  3. Normaal gesproken heeft u uw vignet binnen 5 werkdagen (afhankelijk van de post bezorging).

Het vignet Zwitserland kan in de meest gunstige gevallen binnen 2 werkdagen bij u thuis bezorgd zijn. Echter door de veranderde postmarkt is de bezorging niet accuraat te vermelden omdat de post niet meer dagelijks in Nederland verspreid word. Gaat u naar Zwitserland op vakantie dan is het raadzaam om op tijd uw vignet te regelen. Deze is het hele jaar geldig dus u kunt hem al in januari aanvragen voor de zomervakantie.

Afwijkende tolwegen

In Zwitserland zijn er 2 tunnels welke een afwijkende tol hebben en buiten het algemene tolvignet vallen. Dit zijn de Grote Sint Bernard tunnel en de Munt la Scheratunnel. Bij beide tunnels kunt u ter plaatse een ticket kopen om door de tunnels te mogen rijden. Verder is het ook handig om te weten dat u voor de omliggende landen ook diverse vignets moet aanschaffen. Om in Zwitserland te komen rijd u waarschijnlijk via Duitsland of Frankrijk. Beide landen kennen wel tolwegen, maar deze kunt u alleen ter plaatse voldoen. Voor Frankrijk bestaan er wel tolkastjes welke je kunt huren, echter voor de toerist is dit niet rendabel. Wilt u echter in Frankrijk en/of Duitsland een stad bezoeken dan heeft u waarschijnlijk een milieusticker nodig. De milieusticker voor Duitsland en Frankrijk kunt u hier ook eenvoudig online bestellen.

vignet oostenrijk