Gaat u per auto richting Slovenië? Dan dient u in het bezit te zijn van een vignet. Namelijk het vignet in Slovenië is verplicht voor alle voertuigen onder de 3500kg. De controle hierop is behoorlijk streng dus het word aangeraden om deze ten alle tijd aan te schaffen. Het nadeel echter is dat deze vignets voor Slovenië niet vooraf in Nederland te bestellen zijn. Deze kunt u in Slovenië zelf aanschaffen bij de diverse tolstations en pompstations. Echter wij raden het aan om vooraf in Oostenrijk bij een winkel van OAMTC er eentje aan te schaffen. Als u namelijk Slovenië inrijd en er is controle terwijl u nog geen geldig vignet heeft dan heeft u meteen een boete te pakken.

Voertuigen met een gewicht boven de 3500kg kunnen geen vignet aanschaffen. Deze dienen een trajectafhankelijke tol te betalen welke direct bij de tolstations voldaan moeten worden.

Verder verplichtingen in Slovenië

Naast een verplicht vignet voor voertuigen onder de 3500kg dient u ook de beschikking te hebben over het volgende: veiligheidsvesten, verbanddoos, reservelampen en een gevarendriehoek. Hier word niet apart op gecontroleerd, maar mocht het door omstandigheden nodig zijn dan dient u ze wel te gebruiken.