Bestel uw vignet voor Oostenrijk nu eenvoudig online. Het online vignet voor Oostenrijk is in diverse varianten beschikbaar. De prijs voor een digitaal vignet is hetzelfde als de papieren variant. Het grote verschil zit hem erin dat je met het digitale vignet niets meer op je voorruit hoeft te plakken. De diverse camera systemen langs de Oostenrijkse snelwegen scannen je op kenteken welke gekoppeld zit aan je digitale vignet. Het Oostenrijkse vignet is primair bedoeld voor de diverse tolwegen. Zodra je namelijk besluit om door Oostenrijk te rijden is een tolvignet verplicht! Er zijn bijna geen uitzonderingen mogelijk als je gebruik wilt maken van de Autobahnen en de Schnellstrassen. Natuurlijk kan je heel creatief een route gaan plannen door Oostenrijk dat je de A en S wegen vermijd, alleen de vraag is of dit helemaal gaat lukken. De pakkans als je “illegaal” over de tolwegen rijd is groot en de boetes zijn niet gering. Wij raden dan ook aan om een tolvignet te bestellen voor een paar euro om een heleboel stress te vermijden.

Tolvignet Oostenrijk

De prijzen voor een tolvignet Oostenrijk staan vast en kan je onderverdelen in 3 categorieën. Categorie 1 is voor de reiziger op doorreis en is 10 dagen geldig, de tweede categorie is 2 maanden geldig en dan heb je nog het jaarvignet. Daarnaast is het voor de motor een stuk goedkoper dan voor de auto. Let op dat de standaard vignets geldig zijn voor voertuigen < 3500kg.  Hieronder ziet u de tarieven in een overzichtelijk schema. Waarbij de 10-dagen en de 2 maanden vignet extact ingaan op de datum van uw keuze is een jaarvignet wat flexibeler. deze gaat namelijk al in, in de maand december en loopt pas eind januari af. Dit is voornamelijk gedaan zodat u op tijd kunt verlengen en niet meteen in het nieuwe jaar spaak loopt als het een en ander om wat voor een reden dan ook vertraagd is.

Als consument kunt u rechtstreeks bij de Oostenrijkse wegbeheerder een vignet aanvragen echter dan heeft u te maken met het herroepingsrecht waardoor u tolvignet op zijn vroegst met 18 dagen actief is. Als u via ons het tolvignet aanvraagt kan deze op werkdagen binnen 24 uur geregeld zijn. Hiermee vervalt het herroepingsrecht dan wel. Tevens kunt u via ons het tolvignet Oostenrijk met iDeal betalen.

Autovignet Oostenrijk

De prijzen voor de diverse digitale tolvignets voor Oostenrijk zijn exact hetzelfde als de papieren variant. Ze zijn geldig voor auto’s onder de 3500KG en eenvoudig online te bestellen en met iDeal te betalen.

10 dagen Vignet 2 maanden Vignet Jaarvignet
14,99 32,50 92,50

Vignet Oostenrijk voor de motor

De prijzen voor een Vignet voor de motorfiets liggen gelukkig wel een heel stuk lager dan die voor de auto. Het klinkt logisch, maar niet in elk land is dit hetzelfde geval. De prijzen voor de vignet begint bij de 9 euro voor een 10-dagen vignet en zijn zo’n 40,- voor een jaar vignet. Zeker op een motor is het altijd een lastig dingetje geweest om het vignet goed te stickerren op je motor. Met het digitale vignet in Oostenrijk heb je hier definitief geen last meer van. Bestel je vignet nu eenvoudig online.

10 dagen Vignet 2 maanden Vignet Jaarvignet
8,50 16,50 37,50

Afwijken wegen en vignets

In Oostenrijk heeft u standaard voor de A-wegen en de S-wegen het tolvignet nodig. Deze geld voor alle auto’s onder de 3500kg en motorfietsen. Heeft u een auto/voertuig boven de 3500kg dan gelden er afwijkende regels. Hiervoor moet je namelijk een zogenaamde Go-Box aanschaffen. Verder zijn er ook een aantal wegen waarbij afwijkende toltarieven gelden.

A9 Pyhrn Autobahn, Gleinalmtunnel: €8,50
A10 Tauern Autobahn, Tauerntunnel + Katschbergtunnel: €11,50
A11 Karawanken Autobahn, Karawankentunnel: €7,20
A9 Pyhrn Autobahn, Bosrucktunnel: €5,-
A13 Brenner Autobahn, Innsbrück-Süd – Italië: €9,-
S16 Arlberg Schnellstraße, Arlbergtunnel: €9,50

Reizen van Oostenrijk naar… Als u naar Oostenrijk op reis gaat dan passeert u ook diverse andere landen. Let op dat hierbij voor sommige landen ook aanvullende eisen zijn. Denk aan de milieusticker Duitsland en het tolvignet Zwitserland. Als u in Duitsland alleen over de diverse autobahnen rijd dan is er geen apart vignet nodig. Echter voor een tussenstop in een Duitse stad is de kans dus wel aanwezig dat uw auto voorzien moet zijn van de milieusticker. Gaat u op doorreis naar Zwitserland dan moet uw auto voorzien zijn van het vignet Zwitserland. Dit is een tolvignet welke verplicht is voor alle voertuigen!!

vignet oostenrijk