Een vignet voor Duitsland bestel je nu eenvoudig online! Geen gedoe met creditcard of paypal, maar lekker simpel met iDeal. In Duitsland hoef je op dit moment alleen in de steden een vignet te hebben. De zogenaamde milieusticker is namelijk steeds meer verplicht. Daarbij worden vooral diesel auto’s steeds meer geweerd. Deze Umweltzonen worden met borden aangegeven en hier word ook streng op gecontroleerd. Zo’n milieusticker kunt u heel eenvoudig via ons online aanvragen. De kosten hiervan zijn 12.50 en daarna heeft u met uw auto hier geen omkijken meer naar. Deze is namelijk geldig zolang de auto op uw naam staat en rondrijd.

Milieusticker Duitsland verplicht?

Gaat u op vakantie binnen Europa en rijd u door Duitsland heen? Dan is het aan de ene kant op dit moment overbodig om zo’n milieusticker aan te schaffen. De Umweltzones in Duitsland zijn op dit moment alleen van toepassing op diverse steden. Wilt u tussendoor in Duitsland toch een stad bezoeken dan dient u natuurlijk wel de beschikking te hebben over de milieusticker. Voor een doorreis is het in ieder geval op dit moment niet perse nodig. De diverse milieuzones die op dit moment aangewezen zijn in Duitsland kunt onderaan deze pagina terugvinden. Op het moment van schrijven zijn er 68 milieuzones in Duitsland actief. Dit aantal is nog steeds groeiende. Zeker voor de grotere steden die nu nog vrij toegankelijk zijn zal dit de komende jaren wel gaan veranderen. Mocht uw auto de groene sticker krijgen dan kunt u nog praktisch overal komen. Met de gele en zeker de rode sticker is de kans groot dat u op een andere manier de milieuzone binnen moet komen. Hier zijn gelukkig vaak wel diverse opties mogelijk zoals Park en Bus locaties. U kunt vlak buiten de stad/milieuzone uw auto parkeren en met een pendelbus het centrum ingaan.

De milieusticker in Duitsland is voornamelijk in het leven geroepen voor de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit in diverse Duitse steden was aardig beroerd aan het worden. Zeker in de warme zomermaanden was de hoeveelheid smog in de lucht soms teveel aan het worden. De leefbaarheid en de diverse gezondheidsklachten die dit opleveren was aanleiding voor de milieuzones. Hiermee worden de zware vervuilers geweerd en is er ook een extra stimulans voor de inwoners om een milieuvriendelijkere auto te kopen.

Hoe herken ik milieuzones?

De diverse milieuzones in Duitsland zijn duidelijk te herkennen aan bovenstaande borden. Als uw auto voorzien is van een milieusticker dan kunt u precies zien of uw voertuig toegelaten is. De kleuren die de umweltzone binnen mogen rijden staan duidelijk aangegeven. Heeft u geen milieusticker dan is het risico op een hoge boete groot als u toch verder rijd. De handhaving in de diverse umweltzones is best wel strik, en buitenlandse nummerborden worden net zo goed bekeurd. Deze vallen ook meer op, dus het risico op een boete is aanzienlijk aanwezig. Voor 12,50 heeft u al een milieusticker Duitsland in huis. Deze is geldig op kenteken zolang de auto niet van eigenaar wisselt. Dus voor dit bedrag is het het risico niet waard toch? U kunt met een paar minuten uw aanvraag indienen en met iDeal betalen. Over het algemeen heeft u uw milieusticker Duitsland met een paar werkdagen in huis. Geen gedoe, maar eenvoudig in een paar minuten online aangevraagd.

Overige verplichtingen in Duitsland

Naast de milieusticker voor diverse steden dient u nog wel rekening te houden met het feit dat een Gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos verplicht zijn. Deze dienen te allen tijde voor het pakken te liggen in de auto. Een gevarendriehoek en veiligheidshesje zijn in Nederland ook verplicht. Echter een verbanddoos niet. Heeft u hier nog niet de beschikking over dan dient u deze nog wel te kopen.

De controles op de inhoud van uw auto zijn niet strikt te noemen. Echter als u met pech aan de kant staat dan dient u deze middelen toch echt aanwezig te hebben. Als u namelijk geen hesje/gevarendriehoek heeft dan krijgt u hier wel een boete voor. Een veiligheidshesje kunt u al voor een paar euro bij de lokale winkel/Action kopen en een gevarendriehoek heeft elke auto in principe achterin liggen bij de reserveband. Zorg er alleen wel voor dat deze eventueel te pakken is en niet geblokkeerd word door talloze koffers en tassen.

Umweltzonen in kaart

Hieronder ziet u het actuele overzicht van de actuele umweltzonen in Duitsland. Twijfelt u nog of u een milieusticker Duitsland nodig heeft? Dan kunt u dit hieronder eenvoudig bekijken. Plan uw route en de Duitse steden die u eventueel wilt gaan bezoeken eenvoudig in.

vignet oostenrijk